Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hysse Forchhammer

Hysse Forchhammer er uddannet cand.psych. 1985 og færdiggjorde i 1995 sin ph.d. afhandling om livskvalitet. I afhandlingen analyseres brugen af livskvalitetsbegreber indenfor dansk og international kræftforskning. Der anvendes en metode, hvor begreber analyseres igennem deres brug i praksis. Hysse Forchhammer arbejder ud fra et kritisk psykologisk teoretisk perspektiv.
Hun har siden 1985 arbejdet med klinisk neuropsykologi og rehabilitering af hjerneskadede mennesker. Hun har bl.a. været ansat på Rigshospitalet i København, på Center for Hjerneskade og i Kræftens Bekæmpelse. Siden 1995 har hun været Chefpsykolog på neurologiske afdelinger. Hun er i dag leder af Neuropsykologisk afdeling på Glostrup Hospital.
Hysse Forchhammer har som senior forsker undersøgt apopleksipatienters rehabilitering i eget hjem, hvor hun bl.a. fokuserede på deltagernes brug af hjælpemidler. Hun har publiceret en række artikler i tidsskrifter og bøger om livskvalitetsbegrebet, rehabilitering, teknologibrug og neuropsykologi.
Udover klinisk arbejde og forskning har Hysse Forchhammer mange undervisningsopgaver. Hun underviser hun på Medicinstudiet i København , diplom- og CVU uddannelserne og landsdækkende uddannelse for demenskoordinatorer. Hun er vejleder og censor på forskellige universiteter og andre uddannelsesinstitutioner.